Slachthuis en vleesgroothandel Swaegers nv te Hoogstraten

Het bedrijf Swaegers nv is een moderne vleesverwerkende groep te Hoogstraten.

Levend vee wordt in eigen beheer geselecteerd, vervoerd, en verder verwerkt.

Om te voldoen aan de geldende regelgeving en normen zijn er controle systemen nodig !

Hiervoor kwamen we op aanwijzing van onze kwaliteit verantwoordelijke  terecht bij Accotemp.

Zij bieden een digitaal systeem , Temp-Web ,aan om de temperatuur in al onze vries- koel cellen en koel vrachtwagens 24/24 online te bewaken.

Ikzelf ben technieker bij Swaegers en kan eender waar ter wereld Sensor2Web openen, en via unieke inlog codes en paswoorden de temperaturen bekijken.

Niet enkel bekijken, maar als er een overschrijding van de temperatuur is krijg ik een gedetailleerde sms en of e-mail .

Technische alarmen zoals koelwater bewaking zijn ook opgenomen in het systeem

Elke dag 7/7 wordt Sensor2Web gebruikt om de gekoelde producten te bewaken, alsook om de werking van de koelinstallaties na te gaan.

Voor de installatie heeft zaakvoerder Peter Augustus eerst een veldmeting uitgevoerd, om te zien welke toestellen het best geschikt waren.

Ik heb de installatie voorbereid met stopcontacten en wachtleidingen waar nodig voor de modules en temperatuursensors.

De installatie en opstart verliep vlot, alsook de opleiding voor het gebruik van het systeem in samenwerking met de mensen van Accotemp.

Jaarlijks worden op onze vraag door middel van een afgesloten servicecontract, alle sensoren gecontroleerd met geijkte thermometers en eventueel gejusteerd, door de mensen van Accotemp

Dit met certificaat wat voorgelegd wordt tijdens audits

Tijdens zo’n audit tonen we hoe het systeem werkt, en wordt beheerd.

We hebben hier al vele positieve bemerkingen van de externe controlerende diensten mogen ervaren over ons temperatuurregistratiesysteem Temp-Web .

Voor vragen, wisselstukken en uitbreiding kunnen we steeds terecht bij Accotemp die ons steeds op een correcte manier verder helpt.

Wim Doms

Hoofd technische dienst

Swaegers NV